A mozgáskorlátozottság leggyakoribb oka a krónikus artritisz. Nincs ismert farmakológiai gyógymódja és a betegség által érintett emberek száma egyre csak növekszik.

 

Mi az artritisz?

Az artritisz ízületi fájdalmat, dagadást és merevséget okoz. A betegség általában középkorban kezdődik, ekkor 10-ből 1 ember kezd el az artritisz valamilyen formájával élni. A leggyakoribb formája az oszteoartritisz, a reumatoid artritisz, a köszvény, a lupus, a fibromyalgia és a szeptikus artritisz. A fájdalom gyakori tulajdonság az artritisz minden fajtájánál, és csak kevés gyógyszer enyhítheti ezt a krónikus betegséget. Sok beteg válik ópiát függővé – ezzel a halált, vagy az alacsony életminőséget kockáztatva.

Egy különleges olaj tudományos vizsgálatai az artritisz gyógymódjaiként

Ez a különleges olaj nem új gyógymódja az artritisznak. Az ősi kínai gyógyászattól a késő 30-as évek alkoholtilalmának hivatalos gyógyszerkönyvéig, gyógynövény kivonatok eleinte a sámánnál, majd az amerikai és európai gyógyszertárak polcain voltak elérhetők a különböző eredetű fájdalmak gyógyítására.

A legfrisebb tanulmányok alapján a különleges olaj alapanyagának terapeutikus hatása van a krónikus fájdalom és gyulladás kezelésében. Labortesztek és néhány klinikai bizonyíték megmutatta, hogy gyulladáscsökkentő hatása lelassíthatja az artritisz súlyosbodását.

Ez a 2007-es tanulmány leírja, hogy az idegeink tele vannak olyan receptorokkal, mely receptorok fontosak lehetnek az oszteoartritisz okozta fájdalmak kontrollálásában.

 

Gyógymód még nem létezik, de ez a különleges olaj segíthet az artritiszen

Minden rendelkezésre álló bizonyíték azt mutatja nekünk, hogy CBD olaj hatóanyagának immunrendszer befolyásoló aktivitása segíthet az olyan autoimmun betegségeken, mint a reumatoid artritisz. Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású, és enyhíti a szorongást és a depressziót, ami gyakran a súlyos betegségek velejárója. Laboratóriumi kutatásokban és páciensek tapasztalatai alapján, ezek a hatóanyagok segíthetnek az artritisz tünetein és a fájdalomcsillapítók kedvezőtlen mellékhatásain is.